SPAGHETTI AGLIO E OLIO

                                        Mushroom Spaghetti Aglio Olio (Gluten-free, Vegan) - Dish by Dish

BAHAN-BAHAN:

6-8 ulas bawang putih dihiris halus

Chili flakes

Olive oil

Cheese

Pasta

Lada hitam

 

TAMBAHAN:

Udang dan kepah ikut suka

Herba seperti thyme, basil dan parsley


CARA MEMASAK:

1.       Rebus pasta sehingga masak, masukkan sedikit garam dan toskan dalam 6-8 minit.

2.       Panaskan kuali dengan suhu rendah. Masukkan 3-4 tbsp olive oil.

3.       Masukkan bawang putih yang dihiris, sedikit chili flake dan thyme. Biarkan masak secara perlahan.

4.       Masukkan pasta dan ½ cawan air. Masukkan garam dan lada hitam secukup rasa. Masukkan udang dan kepah jika mahu.

5.       Masukkan parmesan cheese dan daun herba seperti parsley dan basil. Gaul sebati. Hidangkan bila udang dan kepah masak.



Comments