CARA
MEMASAK:
1. Kupaskan
plastik sumi terlebih dahulu dan ketepikan.
2. Untuk
membuat lapisan pertama, rebuskan 2 gram agar2 bersama 100 mk air dan 100 ml
susu cair.
3. Masukkan
3 sudu gula. Biar sehingga agar-agar tali cair.
4. Kemudian,
tuangkan ke dalam Loyang yang mempunyai sumi.
5. Untuk
membuat lapisan ke-2, ulang proses yang sama dan perasakan dengan strawberry.
6. Letakkan
sedikit warna merah.
7. Apabila
lapisan pertama sudah mengeras, lorekkan sedikit dan tuangkan lapisan ke-2.
8. Jangan
lupa tambahkan sumi jika mahu. Sejukkan di dalam peti.
9. Untuk
lapisan ke-3, gunakan 3 gram agar-agar dan 200 ml air, 100 ml susu cair.
10. Masukkan
4 sudu gula. Rebus hingga cair.
11. Perasakan
dengan lemon dan warnakan sedikit.
12. Tuangkan
ke dalam Loyang tadi. Sejukkan. 13. Apabila sejuk, keluarkan agar-agar dan sedia dihidangkan. Selamat mencuba.
|
Comments
Post a Comment